Ohita

Tiedote -

Pernod Ricardin hiilineutraalille Turun juomatehtaalle kansainvälinen tunnustus

Hiilineutraali Turun juomatehdas menestyi kansainvälisessä 

Green Awards -kilpailussa

Turun Artukaisten hiilineutraalia juomatehdasta isännöivä Pernod Ricard Finland on saanut kunniamaininnan kansainvälisen The Drinks Business Green Awards -kilpailussa (uusiutuvan energian käyttöönotto, Renewable Energy Implementation). Vuosittaisessa kilpailussa palkitaan yrityksiä juoma-alan kestävää kehitystä konkreettisesti edistävistä teoista, ja sitä järjestää vuodesta 2010 alkaen alan merkittävin media The Drinks Business.

100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla toimiva tehdas

Koko Pernod Ricard -konsernin toimintaa ohjaa viime keväänä lanseerattu uusi vastuullisuusstrategiamme Good Times from a Good Place, johon on määritelty yksityiskohtaisia tavoitteita liittyen niin ympäristöön kuin sosiaalisesti kestävään kehitykseen. Vuoteen 2030 tähtäävä strategia on sidottu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Pernod Ricard sai vuonna 2018 ainoana alkoholiyhtiönä YK:n Global Compact Lead -tunnustuksen osoituksena sitoutuneisuudestaan pitkäjänteiseen vastuullisuustyöhön.

”Suomessa olemme määrätietoisesti ja onnistuneesti edenneet kohti omia ympäristötavoitteitamme konsernin vastuullisuusstrategian mukaisesti, ja tämän tuloksena Turun tehdas on toiminut uusiutuvalla energialla vuoden 2019 alusta alkaen. Hiilineutraaliuden taustalla on Turku Energian uusi, puuhakkeella toimiva Artukaisten hyörylaitos. Tehtaamme on jo entuudestaan käyttänyt sataprosenttisesti uusiutuvaa suomalaista tuulisähköä, ja nyt sen täydentää puulla tuotettu höyryvoima”, kertoo tehtaanjohtaja Mikko Niemi.


Kierrätysmuovipulloilla 25 %:n lasku pakkausmateriaalien hiilijalanjälkeen

”Pakkausten ympäristövaikutusten pienentämiseksi olemme siirtyneet lähes kokonaan kierrätysmuovipulloihin eli KMP-pulloihin. Tällä hetkellä yli 70 % Turun tehtaalla valmistetuista tuotteista on pakattu kierrätysmuovipulloihin, jotka palautuvat 90 %:sti Palpan pulloautomaatteihin ja edelleen hyödynnettäviksi. Tämä on pienentänyt pakkausmateriaaliemme hiilijalanjälkeä 25 % ja tuotantomme jätemäärää yli kolmanneksella. Vuoden 2020 alusta osaa tuotteistamme aletaan pakata 25 % kierrätysmuovia sisältäviin muovipulloihin, mikä on askel kohti EU:n vuoteen 2025 asettamia tavoitteita.

Vuosina 2010-2016 vähensimme vedenkulutustamme 50 % tuotettua litraa kohden. Tehokkaat jätevirrat ovat mahdollistaneet jätteiden 100 %:n hyödyntämisasteen”, jatkaa Niemi.

Yritykset tekemässä hiilineutraalia Turkua

Turun kaupunki on asettanut tavoitteeksi tehdä alueesta hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä. Tavoitteen toteutuminen kaupungin omien toimien lisäksi yritysten ja kuntalaisten ilmastotekoja.

”Pernod Ricardin Turun tehtaan tekemän ilmastotyön saama tunnustus on hyvä alku uudelle vuodelle. Aiomme panostaa entistä enemmän yritysten kanssa tehtävään yhteistyöhön. Meillä on käynnissä erilliset projektit hiilineutraalien yritysalueiden ja yritysten ilmastotekoja kiihdyttävien toimintatapojen kehittämiseksi. Lisäksi meillä on vireillä uutta yhteistyötä kauppakamarin kanssa. Yritysmaailmassa on positiivinen vire ja tahto tehdä ilmastotekoja. Pernod Ricardin saama tunnustus on hyvä esimerkki myös muille” Turun kaupungin ilmastotyöstä vastaava kehittämispäällikkö Risto Veivo kertoo

Lisätiedot: Pernod Ricard Finland, tehtaanjohtaja Mikko Niemi, p. 040 079 2769
Turun Kaupunki, Ilmastotiimi, kehittämispäällikkö Risto Veivo p. 050 5590 417

Linkit

Aiheet



Pernod Ricard Finland Oy on Suomen alkoholimarkkinoiden toiseksi suurin toimija ja maailman toiseksi suurimman alkoholikonsernin, ranskalaisen Pernod Ricardin omistama tytäryhtiö.

Pernod Ricard Finland Oy vastaa Pernod Ricard Groupin tuotteiden sekä monien muiden kansainvälisesti tunnettujen viinien ja väkevien alkoholituotteiden myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Pernod Ricard Finland on myös laadukkaiden kotimaisten alkoholijuomien valmistaja.

Pernod Ricard Finland Oy on palkittu neljä kertaa suurimman asiakkaansa Alkon parhaana toimittajana.

Pernod Ricard Groupin vahvuuksia ovat alan kattavin Premium-väkevien valikoima ja yhteisöllisyyteen perustuvat toimintatavat. Pernod Ricard -konserni sai “Global Compact Lead” -tunnustuksen vuonna 2018, ainoana alkoholijuomayhtiönä maailmassa. Tunnustus on osoitus sitoutuneisuudestamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Yhteyshenkilöt

Tiina Heusala

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintä, yhteiskuntavastuu 040 7733 453