Ohita
Kuva: Heidi Kjellman. Raikkaat, 5,5-prosenttiset Gato Negro Breeze -wine spritzerit löytyvät Keskon ja S-ryhmän päivittäistavarakaupoista ja kesäkuun alusta lähtien myös Alkosta.
Kuva: Heidi Kjellman. Raikkaat, 5,5-prosenttiset Gato Negro Breeze -wine spritzerit löytyvät Keskon ja S-ryhmän päivittäistavarakaupoista ja kesäkuun alusta lähtien myös Alkosta.

Tiedote -

Suomen suosituin viini spritzerinä marketteihin

Gato Negro -tuoteperheen viinit ovat olleet Suomen suosituimpia yli 30 vuoden ajan. Nyt markkinoille tulevat raikkaat, 5,5-prosenttiset Gato Negro Breeze -wine spritzerit löytyvät Keskon ja S-ryhmän päivittäistavarakaupoista ja kesäkuun alusta lähtien myös Alkosta.

Chileläisen Viña San Pedron viinitalon Gato Negro -tuotteet ovat tutkitusti* Suomen tunnetuimpia viinejä. Rakastettu kissaviini tuli Alkoon 1980-luvulla, ja Gato Negrot ovat edelleen Suomen suosituimpia seurustelu- ja juhlaviinejä. Gato Negro -viinejä viedään Chilestä yli 70 maahan, ja Suomi on yksi tärkeimmistä vientikohteista. Maailmanlaajuisesti myydyistä litroista kertoo paljon se, että joka sekunti avataan kaksi pulloa kissaviiniä jossain päin maailmaa!

Tänä kesänä Gato Negron ystävät pääsevät nauttimaan suosikkiviinistään aivan uudenlaisessa, raikkaassa ja kevyessä muodossa. Pernod Ricard Finland tuo Suomeen Gato Negro Breeze -juomat, jotka ovat viinipohjaisia, kuplivia wine spritzereitä. Juomien alkoholipitoisuus on vain 5,5 prosenttia, joten niitä on mahdollista myydä päivittäistavarakaupoissa.

Breezet ovat kunnianhimoisia viinijuomia

Gato Negro Breeze -sarjaan kuuluu kaksi viinipohjaista juomasekoitusta: hedelmäinen valkoviinijuoma ja marjaisa punaviinijuoma. Tuottaja suhtautuu erittäin kunnianhimoisesti myös kevyen spritzer-juoman valmistamiseen, sillä se on jopa haastavampaa kuin perinteisen viinin tekeminen.

Rypäleet on valittu huolella ja valmistusprosessia on hiottu pitkään, sillä juomiin on haluttu selvä viinimäinen runko. Lopputuloksena syntyi kaksi kesäistä juomaa, jotka tyydyttävät myös vaativan viininystävän tarpeet.

Maku laadukkaista rypäleistä

Valkoviinipohjaisessa Gato Negro Tropical Breezessä on käytetty kahta rypälettä, Sauvignon Blancia ja Pedro Jímeneziä. Rypäleet on poimittu maaliskuun puolivälissä, jolloin niiden aromi on mahdollisimman raikas, mutta täyteläinen. Sauvignon Blanc tuo juomaan hedelmäisyyttä, sitrusta ja happoja, Pedro Jímenez taas persikan ja ananaksen kaltaisia eksoottisia hedelmiä ja pehmeyttä. Punaviinipohjaisen Gato Negro Fresh Berries Breezen rypäleitä ovat puolestaan Cabernet Sauvignon ja Syrah. Rypäleiden kuoria on pidetty viinipohjassa 12 tuntia, jotta ne vapauttavat juomaan aidon ja kauniin vaaleanpunaisen värin. Lopputuloksena on kesäiselle puutarhalle tuoksuva ja maistuva juoma. Molempiin juomiin on tuotu pirskahtelevuutta ja hedelmäisyyttä lisäämällä siihen hiilihappoa, sokeria ja makuaromeja.

Piknikille, booliksi tai drinkiksi

Gato Negro Breeze -wine spritzerit ovat mainioita kesäjuomia helppoutensa ja monipuolisuutensa ansiosta. 5,5-prosenttinen juoma on kätevä ostaa marketista samalla käynnillä kuin piknikeväät. Juoma on heti valmis nautittavaksi, ja pastellisävyinen pullo on kaunis tarjoiluastia sellaisenaan.

Breezestä on helppo tehdä myös booli, drinkki tai kupliva alkumalja. Kaada juoma jääpalojen kera tarjoilumaljaan tai laseihin. Koristele hedelmäviipaleilla tai marjoilla ja yrteillä ja näyttävä kesäinen juoma on valmis.

Kuplivat juomat viilentävät helteellä, ja raikkaat maut sopivat yhteen niin salaattien, grilliruokien kuin leivonnaistenkin kanssa. Juomissa sokeria on noin 30 grammaa litrassa, mutta hiilihappo ja viinipohja tuovat spritzereihin raikkautta ja ryhtiä. Gato Negro Breezet ovatkin moniin tilanteisiin soveltuva vaihtoehto. Ne sopivat myös laatutietoisen viini-ihmisen tarpeisiin ja aikuiseen makuun.

Gato Negro Breezeille suunniteltu raikas ja kesäinen mansikka-varsiparsakaali-mozzarella-salaatin ohje löytyy tästä linkistä.

(*Brand Equity Monitor -tutkimus, syyskuu 2017, PR Northern Europe & GfK. Tutkimuksessa 83 prosenttia suomalaisista aikuisista vastasi ”kyllä” kysymykseen ”Tunnetko Gato Negro -viinin?”.)

Lisätietoja ja näytepyynnöt:
Tiina Heinonen, Brand Manager Wines 
tiina.heinonen@pernod-ricard.com tai 040 578 5008

Aiheet


Pernod Ricard Finland Oy on Suomen alkoholimarkkinoiden toiseksi suurin toimija ja maailman toiseksi suurimman alkoholikonsernin, ranskalaisen Pernod Ricardin omistama tytäryhtiö.

Pernod Ricard Finland Oy vastaa Pernod Ricard Groupin tuotteiden sekä monien muiden kansainvälisesti tunnettujen viinien ja väkevien alkoholituotteiden myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Pernod Ricard Finland on myös laadukkaiden kotimaisten alkoholijuomien valmistaja.

Pernod Ricard Finland Oy on palkittu neljä kertaa suurimman asiakkaansa Alkon parhaana toimittajana.

Yhteyshenkilöt

Tiina Heinonen

Brand Manager, Wines 040 578 5008